Lansering av makrokalender.se

Som ni ser har det hänt en del på sajten. Jag lanserar idag makrokalender.se, som är en kalender med uppgifter, först och främst i form av diagram, om publiceringar av diverse makrostatistik som är relevant för Sverige. Sajten är i ett betastadium och jag räknar med att lägga till en hel del funktioner under den närmaste tiden. Makrodatat hämtas automatiskt vid de schemalagda publiceringstillfällena från ett antal olika källor. Prova den gärna!

Slopedcurve.com kommer att fortsätta att genomgå en hel del förändringar, och i slutändan kommer formatet vara något annorlunda än det tidigare varit. Jag kommer dock inte sluta blogga, även om bloggandet kommer att fortsätta ske i maklig takt.

Permalink     4 CommentsComments:

Trevligt tillskott! Att kunna se många diagram samtidigt är en svårslagen form att snabbt kunna sluta sig till nya samband.

Posted by Jonas on november 10, 2011 at 11:00 em CET #

Karl, väldigt bra och överskådligt. Jag håller med Jonas att ögat är extremt snabbt att hitta samband och korrelationer. Det blir naturligtvi fel ibland eftersom hjärnan alltid letar efter sammanhang och orsaker även där det inte finns sådant. Om det finns plats vore det bra att lägga till minst ett år i de små figurerna på kalendersidan. För att få tydligare info så klickar man ju på grafen.

Små figurer skulle även vara finemang på de andra sidorna med data då man även där kan leta samvariationer med hjälp av ögat.

Posted by Mikael Ros on november 11, 2011 at 10:28 fm CET #

Tack Jonas och Mikael Ros!

Just för att hjälpa med att granska flera dataserier samtidigt funderar jag på att göra en sida med alla mina diagram på, med samma startpunkt tidsmässigt. Vad tror ni om det?

Posted by Karl Avedal on november 11, 2011 at 10:23 em CET #

Perfekt!

Posted by Mikael Ros on november 12, 2011 at 01:51 em CET #

Post a Comment:
  • HTML Syntax: Allowed